Blog

Capoeira otthon

Kell-e capoeira edzésre járni? Vagy minden megtanulható az internetről, a Youtube-ról?

Kör közepén játszom

A hagyományok szerint a capoeira küzdelme egy körben játszódik. Ez a kör nem csak ennek a játékos küzdelemnek a helyszíne, hanem egyben a mindenség, a világ szimbóluma is. Teljes, egész és végtelen. Ami pedig bent a körben zajlik, az maga az élet, mert az élet folyamata is egy kérdez-felelek folyamat, mint ahogy a capoeira játéka is az.

Két test párbeszéde

A capoeira mozgásvilágának a szépsége a páros játékban teljesedik ki. Ez a játék hagyományosan egy körben, a „roda”-ban zajlik. A körben állók adnak keretet a játéknak, illetve ők, akik zenélnek, énekelnek, tapsolnak, energiát adva a körben zajló játéknak.

Csak stílusosan

A capoeira sokszínűségéhez nagyban hozzájárul, hogy számos különböző - eltérő tempójú, technikai felépítésű - játékstílus létezik. Minden játékhoz különböző zenei kíséret, dalok, ritmusok, hagyományok tartoznak.

Út a fehértől a pirosig

Az érdeklődők első kérdései között szerepel, hogy mit hozzon az edzésre. A capoeira azon sportok közé tartozik, amely a ruházaton kívül nem igényel más felszerelést. Kezdetben tökéletesen megteszi egy kényelmes póló és egy hosszú szárú nadrág. Még cipő sem szükséges, bár akinek cipőben kényelmesebb, az hozhat magával.

Edzések

Gyerek capoeira

  • Kedd 18:00 - 19:00
  • Csütörtök 18:00 - 19:00

Helyszín:

  • Debrecen, Domb utca 1.,
    EC Studio Táncterem

Capoeira edzés

  • Kedd 19:15 - 20:30
  • Csütörtök 19:15 - 20:30

Helyszín:

  • Debrecen, Domb utca 1., 1 emelet
    a játszóház feletti tánctermek, 2. terem

Kapcsolat, média

Ajánlott oldalak