Milyen egy edzés?

Az edzést bemelegítéssel kezdjük, majd az alapmozdulatokat, mozdulat sorokat gyakoroljuk. Ezeket csoportosan együtt, az oktatót követve végezzük. Ezután jöhet a páros gyakorlás, valamint az erősítés. Az edzés végére az eddig tanultak gyakorlati alkalmazása és a nyújtás, levezetés marad.

Mit hozzak magammal? Milyen edző felszerelés szükséges?

Az edzésre mindössze egy kényelmes, lehetőleg fehér pólót és nadrágot kell hoznod, amiben könnyedén tudsz mozogni. Sportcipő nem szükséges. (aki szeretne, edzhet cipőben is)

Az edző felszerelést a capoeira iskola logójával ellátott fehér póló és nadrág, valamint az öv alkotja. Ezeket 1-2 hónapi edzés után érdemes beszerezni.

Hogyan lehet jelentkezni?

Nem szükséges előre bejelentkezned. Csak gyere el az edzésre, és keresd az edzőt. :)

Kell-e valami különleges adottság? Képes leszek megtanulni?

Nincs szükség semmilyen különleges adottságra. Mindenki az alapmozdulatokkal kezdi a tanulást. Ezek egyszerű és bárki által elvégezhető mozdulatok.

nyilt capoeira edzes

Mikor lehet csatlakozni?

Bármikor lehet csatlakozni. Az oktatás nem az iskolai tanévekhez igazodik.

Lányoknak, hölgyeknek is ajánlott-e?

Igen, a capoeira határozottan olyan sportág, amit lányoknak is ajánlott. Olyan harcművészeti ág, ahol nem rúgják, ütik egymást a tanítványok. Fontos szerepet kap a zene, a ritmus.

Mennyire mozgat meg?

Az edzés a teljes testet megmozgatja. Mind az állóképesség, az erő, az ügyesség és a hajlékonyság is fejlődik.

A kor számít, hogy mikor kezd el az ember egy ilyen sportot?

Nem a kor számít, hanem a kitartás. Bármely életkorban elkezdheted, de fejlődés kulcsa a rendszeresség, a folyamatos gyakorlás.

Van-e kezdő csoport, haladó csoport?

Az edzések nincsenek csoportokra bontva. A kezdő mindig kap annyi külön figyelmet, hogy gyorsan képes az alapokat megtanulni. A haladó pedig mindig kaphat olyan feladatot, ami még kihívás neki.

Melyik capoeira iskolához tartozik a csoport?

A csoport, a világon mindenfelé megtalálható, Senzala capoeira iskola tagja. Edzéseinken többféle capoeira stílussal lehet megismerkedni. Célunk a mozgásanyag elsajátítása, kreatív alkalmazása a gyakorlások során.

Mikor van az edzés?

Kedd  19:15 - 20:30 
Csütörtök 19:15 - 20:30 

Hol van a helyszín?

Debrecen, Domb utca 1., 1. emelet (a játszóház épületében)

Hogyan találom meg a termet?

A Domb utcai bejáratnál, jobbra található a porta, ahol be lehet jönni az épületbe. Itt a lépcsőn fel kell jönni az 1. emeletre. Közvetlenül a lépcsőfordulóban található meg a Mozgáscentrum bejárata. A belépéskor az előtérbe jutunk, ahonnan nyílnak az öltözők illetve a termek. Ha már nem vagyunk az előtérben, akkor nyugodtan be lehet jönni a 2. terembe, de ehhez át kell jönni az 1. termen. (ehhez van egy közlekedő rész kialakítva a termek szélén)

domb-utca-1

 

 

 

Edzések

Gyerek capoeira

  • Kedd 18:00 - 19:00
  • Csütörtök 18:00 - 19:00

Helyszín:

  • Debrecen, Domb utca 1.,
    EC Studio Táncterem

Capoeira edzés

  • Kedd 19:15 - 20:30
  • Csütörtök 19:15 - 20:30

Helyszín:

  • Debrecen, Domb utca 1., 1 emelet
    a játszóház feletti tánctermek, 2. terem

Kapcsolat, média

Ajánlott oldalak