Haladni célokkal lehet

Miért jársz edzeni? Miért teszel meg bizonyos dolgokat? Vannak mögötte célok, tervek? Az emberek nagy többsége nem rendelkezik célokkal. Csak vannak, élik minden napi életüket, és fejükben az a gondolat van, hogy „majd csak lesz valahogy”.

A célok többfélék lehetnek: pénzügyi célok, tanulási célok, egészséggel kapcsolatos célok, stb. Neked van célod az egészségeddel, a testeddel? Miért fontos, hogy legyen célod az egészségeddel, a testeddel?

Ha tested tele van energiával, egészséges, rugalmas és könnyedén mozog, akkor jobban érzed magad, boldogabb vagy. Ez az egyik érv, a másik viszont az, hogy akinek nincs célja, az a lassú leépülést választja, nem mozog, nem figyel az egészségére.

Mi kell ahhoz, hogy tele legyél energiával? Erős legyél és könnyen mozogj?
Mindössze egy elhatározás, hogy Te ezt szeretnéd. Ha elkezdesz vágyni erre az eszményi képre, a következő dolog, amit tenned kell, hogy elhidd, hogy képes vagy elérni ezt.

Capoeira mozdulat
(Forrás: kensingtontours.com)

Ha ez meg van, írd le! Írd le magát a célodat, és ezután készíts egy listát, hogy miért is szeretnéd ezt, és milyen előnyeid származnak abból, ha eléred! Ez a lista lesz az akaraterőd segítője. Későbbiekben, ha csüggedsz és úgy érzed, hogy nincs erőd a célod felé haladni, akkor elég ezt a listát előkapni, hogy ismét erősnek érezd magad és a csüggedésen felül kerekedjen az akarni vágyás.

Ha már van egy listád az előnyökről, akkor érdemes elemezni a jelenlegi helyzeted, azt hogy honnan is indulsz a célod felé. A következő lépés a határidő kitűzése, ez ad egy keretet a célodnak. Tudnod kell, hogy mikorra szeretnéd elérni.

Ahhoz, hogy mérni tudd a haladásodat, kelleni fog egy következő lista a szükséges lépésekről. Milyen akadályokat kell legyőznöd, milyen információkat kell begyűjtened, lista azokról az emberekről, akiktől támogatást és együttműködést kaphatsz.

” készíts egy listát, hogy miért is szeretnéd ezt

Ezzel készen is vagy a célkitűzéssel, most már jöhet a megvalósítás, és a fogadalom, hogy sosem adod fel!

További
bejegyzések