Gyerek edzés

A capoeira sajátossága a játékos, életvidám mozgáskultúra, ami a gyerekek lelkivilágához erősen közel áll. A sokrétű mozgást, sokféle mozdulatot egyszerűen nem lehet megunni. Fejlődik a kreativitásuk, ügyességük, állóképességük, mozgásérzékelésük.

Az edzések szerves része a zene, a hangszerekkel való ismerkedés, egyszerű dalok tanulása. Ezáltal javul a ritmusérzékük és a hallásuk, a dallamokra és a portugál nyelvű szövegekre való emlékezés pedig mentális kihívás állítja őket.

A capoeira nem versenysport, a gyerekek nem egymással versenge, hanem együtt, egymást segítve fejlődnek. Az edzést közösségként élik meg, elfogadva a másikat, és önmagukat.

 

Ti kérdeztétek

Hány éves kortól ajánlott?

6 éves kortól ajánlott. Ez az a kor, amikortól a gyerekek mozgásérzéke hirtelen fejlődésnek indul, mentálisan már képes jelen lenni hosszabb ideig is az edzésen.

Mi történik az edzésen?

Az edzést bemelegítéssel kezdjük, majd különböző alapmozdulatok gyakorlásával folytatjuk. Ezek a mozdulatok magukba foglalják az általános gimnasztikai feladatokat és a capoeira kezdő mozdulatait. A gyakorlati feladatokat mindig egy-egy rövid játékos blokk követi. Az edzést nyújtással, lazítással fejezzük be.

Milyen ruházat, edző felszerelés kell hozzá?

Kezdetben egy kényelmes, hosszúszárú nadrág és egy, lehetőleg fehér póló tökéletesen elég. Tornacipő, sportcipő nem szükséges.

Későbbiekben az edző felszerelést a capoeira iskola logójával ellátott fehér póló és nadrág, valamint az öv alkotja. Ezeket 1-2 hónapi edzés után érdemes beszerezni.

Mikor van az edzés?

Hétfő  18:00 – 19:00
Péntek  18:00 – 19:00

 

EDZÉSEK

Gyerek capoeira (6 - 12 éveseknek)

Hétfő: 18:00 - 19:00

Péntek: 18:00 - 19:00

Helyszín:
Debrecen, Domb utca 1., 1. emelet

(a játszóház feletti tánctermek, 2. terem)

Capoeira edzés (13 évestől - 99-ig laughing)

Kedd: 19:15 - 20:30

Csütörtök: 19:15 - 20:30

Helyszín:
Debrecen, Domb utca 1., 1. emelet

(a játszóház feletti tánctermek, 2. terem)

Blog

Capoeira otthon

Capoeira otthon

Ha a Youtube-on rákeresel a capoeira szóra és rengeteg videó találhatsz, ami a capoeira mozdulatokat mutatja be. Az ügyesebbek igyekeznek olyan formában, hogy az tényleg megtanulható legyen. El se kell jönni edzésre, ki se kell mozdulni, otthon lehet tanulgatni.

bővebben
Kör közepén játszom

Kör közepén játszom

A hagyományok szerint a capoeira küzdelme egy körben játszódik. Ez a kör nem csak ennek a játékos küzdelemnek a helyszíne, hanem egyben a mindenség, a világ szimbóluma is. Teljes, egész és végtelen.

bővebben
Két test párbeszéde

Két test párbeszéde

A capoeira mozgásvilágának a szépsége a páros játékban teljesedik ki. Ez a játék hagyományosan egy körben, a „roda”-ban zajlik. A körben állók adnak keretet a játéknak, illetve ők, akik zenélnek, énekelnek, tapsolnak, energiát adva a körben zajló játéknak.

bővebben