GYerek edzés

A capoeira sajátossága a játékos, életvidám mozgáskultúra, ami a gyerekek lelkivilágához erősen közel áll. A sokrétű mozgást, sokféle mozdulatot egyszerűen nem lehet megunni. Fejlődik a kreativitásuk, ügyességük, állóképességük, mozgásérzékelésük.

Az edzések szerves része a zene, a hangszerekkel való ismerkedés, egyszerű dalok tanulása. Ezáltal javul a ritmusérzékük és a hallásuk, a dallamokra és a portugál nyelvű szövegekre való emlékezés pedig mentális kihívás állítja őket.

A capoeira nem versenysport, a gyerekek nem egymással versenge, hanem együtt, egymást segítve fejlődnek. Az edzést közösségként élik meg, elfogadva a másikat, és önmagukat.

Ti kérdeztétek

Hány éves kortól ajánlott?

6 éves kortól ajánlott. Ez az a kor, amikortól a gyerekek mozgásérzéke hirtelen fejlődésnek indul, mentálisan már képes jelen lenni hosszabb ideig is az edzésen.

Mi történik az edzésen?

Az edzést bemelegítéssel kezdjük, majd különböző alapmozdulatok gyakorlásával folytatjuk. Ezek a mozdulatok magukba foglalják az általános gimnasztikai feladatokat és a capoeira kezdő mozdulatait. A gyakorlati feladatokat mindig egy-egy rövid játékos blokk követi. Az edzést nyújtással, lazítással fejezzük be.

Milyen ruházat, edző felszerelés kell hozzá?

Kezdetben egy kényelmes, hosszúszárú nadrág és egy, lehetőleg fehér póló tökéletesen elég. Tornacipő, sportcipő nem szükséges.

Későbbiekben az edző felszerelést a capoeira iskola logójával ellátott fehér póló és nadrág, valamint az öv alkotja. Ezeket 1-2 hónapi edzés után érdemes beszerezni.

Hogyan találom meg a termet?

A Domb utcai bejáratnál, jobbra található a porta, ahol be lehet jönni az épületbe. Itt a lépcsőn fel kell jönni az 1. emeletre. Közvetlenül a lépcsőfordulóban található meg a Mozgáscentrum bejárata. A belépéskor az előtérbe jutunk, ahonnan nyílnak az öltözők illetve a termek. Ha már nem vagyunk az előtérben, akkor nyugodtan be lehet jönni a 2. terembe, de ehhez át kell jönni az 1. termen. (ehhez van egy közlekedő rész kialakítva a termek szélén)

Edzésrend

Időpont

Kedd 18:15 – 19:15
Csütörtök 18:15 – 19:15

Helszín

Debrecen, Domb utca 1, 1. emelet, 2. terem
(a Hangyaboly feletti tánctermek)

Kapcsolat