Oktató

Magyar Róbert (Cara Branca)

Gyerekként a futást és a focit kedveltem. A középiskolában maradt a futás, majd jött hozzá az ismerkedés harcművészettel és a konditerem súlyaival.

A főiskola utolsó évében találtam rá a kendo-ra. 2 évig rendszeresen jártam az edzésekre.

A capoeirát 2004-ben ismertem meg. Egy ismerősőmet kísérve vettem részt az első edzésen, ahol magával ragadott az a hihetetlen energia, amivel az oktató az edzés végi roda-t elindította. Elkezdett énekelni és zenélni, összeállt egy kör és benne két ember elképesztő ügyességgel mozgott el egymás rúgásai elől úgy, hogy a következő pillanatban már a lehető legváratlanabb helyzetből is képesek voltak támadni.

Az első övemet 2004 végén kaptam, az akkori mesteremtől Professor Sansão-tól (Samuel Vieira) még az ACDP csoportban.

2008-ban lettem a Senzala csoport tagja.

2012-ben sportedzői képesítést szereztem. Mestre Chiquinho (Francisco Nascimento de Lima) engedélyével és segítségével megalapítottam a Capoeira Debrecen csoportot, és azóta vezetem a debreceni felnőtt csoport edzéseit. A gyerek csoport 2014-ben indult el.

A tanítványok türelmes edzőként ismernek. Hiszem, hogy türelemmel és kellő mennyiségű gyakorlással mindenki képes fejlődni. Aki az elején még teljesen esetlenül mozog, azt se tudva, hogy melyik a jobb vagy bal lába, az is meg tudja tanulni a capoeira alapjait, majd ezekre építkezve egyre magasabb szintre képes eljutni.

Ha bármilyen kérdésed van, keress bizalommal.

Messenger üzenet: Capoeira Debrecen Messenger
Email: magyar.robert@capoeiradebrecen
Telefon: +36 30 360 1220

 

Magyar Róbert

EDZÉSEK

Gyerek capoeira (6 - 12 éveseknek)

Kedd: 18:00 - 19:30

Csütörtök: 18:00 - 19:30

Helyszín:
Szabadtéri edzés a Nagyerdei Stadion mellett

Capoeira edzés (13 évestől - 99-ig laughing)

Kedd: 18:00 - 19:30

Csütörtök: 18:00 - 19:30

Helyszín:
Szabadtéri edzés a Nagyerdei Stadion mellett

Blog

Capoeira otthon

Capoeira otthon

Ha a Youtube-on rákeresel a capoeira szóra és rengeteg videó találhatsz, ami a capoeira mozdulatokat mutatja be. Az ügyesebbek igyekeznek olyan formában, hogy az tényleg megtanulható legyen. El se kell jönni edzésre, ki se kell mozdulni, otthon lehet tanulgatni.

bővebben
Kör közepén játszom

Kör közepén játszom

A hagyományok szerint a capoeira küzdelme egy körben játszódik. Ez a kör nem csak ennek a játékos küzdelemnek a helyszíne, hanem egyben a mindenség, a világ szimbóluma is. Teljes, egész és végtelen.

bővebben
Két test párbeszéde

Két test párbeszéde

A capoeira mozgásvilágának a szépsége a páros játékban teljesedik ki. Ez a játék hagyományosan egy körben, a „roda”-ban zajlik. A körben állók adnak keretet a játéknak, illetve ők, akik zenélnek, énekelnek, tapsolnak, energiát adva a körben zajló játéknak.

bővebben