Senzala

A Senzala csoport néhány fiatalból jött létre a hatvanas években Brazíliában, akik a capoeira stílus tökéletesítését tűzték ki maguk elé. 1967-ben Rio de Janeiroban rendezték meg Brazília első capoeira versenyét, amelyet a fődíjról Arany Berimbaonak neveztek el. Az a csoport, amely három egymást követő éven keresztül képes volt megnyerni a fődíjat, végül örökre megtarthatta azt. A Senzala csoport a nagyközönség megdöbbenésére képes volt háromszor megnyerni a bajnokságot. Ezt követően a csoport rohamos növekedésnek indult, egész Brazíliában egyre több tanítványra tett szert, a tagjai iskolákban, egyetemeken és sportklubokban oktattak.

mestre-peinxiho
Mestre Peixinho

1984-ben lehetősége nyílt a Senzala csoportnak arra, hogy megrendezze Párizsban az első európai capoeira találkozót. A csoport ettől a pillanattól kezdve nemzetközi hírnévre tett szert, és tovább terjeszkedett: ma megtalálható a világon mindenfelé, így például Franciaországban, Angliában, Dániában, Svédországban, Olaszországban, Horvátországban, Ukrajnában, Szerbiában, Szlovéniában, Ausztriában, Hollandiában, Németországban, Finnországban, Spanyolországban, Izraelben, Peruban, Kínában, az Egyesült Államokban, stb. és Magyarországon is.

A magyarországi csoport vezetője Mestre Chiquinho, aki a brazíliai Rio de Janeiroban született és bátyja hatására 1990-ben kezdett el capoeirázni Contra Mestre Zumbi tanítványaként. Minthogy 2000-ben Zumbi az Egyesült Államokban kapott tanítási lehetőséget, Chiquinho Mestre Peixinhohoz csatlakozott, miközben a Barrio de Meier-ben alapított saját csoportjában is egyre több magas öves tanítványt tudhatott magáénak. 2006 óta él és tanít Budapesten, s az Európát lassan meghódító mozgásforma mellett egyszersmind Brazília népi kultúráját és zenei világát is megismerteti tanítványaival.

Mester Chiquinho

Mestre Chiquinho

További információk a Senzala csoportról: senzala.hu

Edzések

Gyerek capoeira

  • Kedd 18:00 - 19:00
  • Csütörtök 18:00 - 19:00

Helyszín:

  • Debrecen, Domb utca 1.,
    EC Studio Táncterem

Capoeira edzés

  • Kedd 19:15 - 20:30
  • Csütörtök 19:15 - 20:30

Helyszín:

  • Debrecen, Domb utca 1., 1 emelet
    a játszóház feletti tánctermek, 2. terem

Kapcsolat, média

Ajánlott oldalak